CHRUPKI EKSTRATM produkowane są z wysokiej jakości, niemodyfikowanego genetycznie grysu kukurydzianego, bez sztucznych barwników, dodatków i konserwantów! Uzyskiwane metodą ekstruzji, polegającej na przetłaczaniu surowców spożywczych przez ekstrudery pod wysokim ciśnieniem i w wysokiej temperaturze (140–180 °C) do komory schładzającej. Ekstruzja poprawia strawność składników pokarmowych.
Nasze chrupki są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych węglowodanów a także białka oraz błonnika. Zawierają niewielkie ilości tłuszczu. Węglowodany zawarte w chrupkach mają wysoki indeks glikemiczny. Chrupki są także znakomitym źródłem zeaksantyny (jest jednym z dwóch karotenoidów, znajdujących się w siatkówce oka), luteiny, selenu a także żelaza, fosforu i magnezu.
Zdrowy styl życia, szczupła sylwetka, wspaniałe samopoczucie!
Chrupki produkowane są w czterech wersjach opakowań:
- Chrupki Ekstra Wielka Paka 160g
- Chrupki Ekstra 70g
- Worek Max - 25 opakowań Chrupek Ekstra 70g, w opakowaniu zbiorczym
- Worek Max Wielka Paka - 12 opakowań Chrupek Ekstra 160g w opakowaniu zbiorczym